Går du med tanker om at købe en elbil, og spekulerer du over, hvordan den kan opfylde dine hverdagsbehov? Her er eksperternes gode råd til, hvordan du får mest ud af din nye elektrificerede tilværelse.

Hos Renault har vi satset stort på eldrevne biler, og ved udgangen af 2021 vil vi have introduceret hele fem biler med elmotorer. Den smarte bybil Zoe og hybridvarianter af de i forvejen meget populære modeller Captur, Clio og Megane. Og i år kommer der endda en helt nye model: hybridbilen Arkana.

Elbiler er ikke noget nyt for os hos Renault. Allerede i 2012 kørte de første eksemplarer af Renault Zoe ud på de danske veje, og i den har været et fast syn i det danske gadebillede lige siden.

– Vi var tidligt ude på det markedet, og vi har stor indsigt i, hvordan forbrugere ræsonnerer og tænker, når det gælder elbiler, forklarer Dejana Drakulic, som er E-Tech-expert hos Renault. Vores forhandlere møder hver dag nysgerrige bilkøbere, der gerne vil blive klogere på dagligdagen med en elbil.

”Passer til den aktive familie”

For 5 år siden, var elbilsejere stadig pionerer, og dengang handlede det mest af alt om ren og skær vilje til at få det til at fungere, uden at det var nemt. Nu behøver du ikke længere at tilpasse din kørsel til elbilen, fordi der både er kommet nye modeller med lang rækkevidde, og fordi infrastrukturen med ladestandere er blevet udbygget.

Der findes tre typer af elektrificerede biler: komplet eldrevet, plug-in-hybridbiler og hybridbiler. Komplet eldrevne modeller har udelukkende en elmotor, som oplades via et strømudtag, en wallbox eller en ladestander. Hybridmodellerne har to motorer – en forbrændingsmotor, som drives af diesel eller benzin, og en mindre elmotor. Du vælger selv på baggrund af dit kørselsmønster og din adgang til opladning.

– Mange har valgt vores populære kompakte elbil Zoe som husstandens anden bil. Men nu oplever vi, at flere vælger elbilen som husstandens eneste bil. Vores nye hybridmodel Arkana er en rummelig og sportslig SUV, som passer til den aktive familie, udtaler Dejana.

– Der er ligeledes stor interesse for de nye hybridvarianter af vores modeller Clio, Megane og Captur. Det er modeller, der længe har være klassiske favoritter. Det kan rent mentalt føles som en god overgang til en elbil. Man har trygheden ved forbrændingsmotoren, som kan tankes på helt almindelig vis, men man har også mulighed for at afprøve fordelene ved at køre elektrisk, forklarer Dejana.

3 erfaringer, der kan hjælpe dig med at vælge

 

1. El kan mere, end du tror

Mange har opdaget, at mange af hverdagens behov som fx pendlerturen til og fra arbejde sagtens kan klares på el. Så uanset hvilken type elbil, du vælger, så vil du kunne glæde dig over at køre mange af hverdagens køreture på el.

 

2. Opladning af både bil og sjæl

Tanken om at skulle lade op i 20 min. i forhold til at tanke bilen på 5 min. kan virke stressende, hvis du skal køre langt, men det har vist sig, at regelmæssige pauser faktisk gør dig til en bedre bilist. Så i stedet for at køre lange strækninger kan opladningspausen være en velkommen stund til at strække benene, få noget at spise og få lidt frisk luft. Hvis du har små børn med, kan det også være en god anledning til at lade dem brænde lidt energi af, inden turen fortsætter.

 

3. Få din egen ladestander

Det tidsmæssigt mest effektive er naturligvis at oplade bilen, når den ikke bruges. Det er perfekt at kunne oplade bilen derhjemme om natten, eller mens du er på arbejde. I den forbindelse findes der smarte løsninger, og du kan blandt andet søge om tilskud til installationen.